Evia

Reïntegratiebegeleiding door bedrijfsarts

Een werknemer die ziek of gehandicapt raakt, komt vaak thuis te zitten. Met aanpassingen of begeleiding kan zo iemand vaak tóch weer gaan werken. Dit noemen we reïntegratiebegeleiding. Hoe eerder een bedrijfsarts werkgever en werknemer begeleidt, hoe eerder een thuis zittende werknemer het werk kan hervatten. Zonder reïntegratiebegeleiding van een bedrijfsarts komen werknemers vaak moeilijk weer aan het werk.

Reïntegratieadvies op maat

Onze bedrijfsartsen hebben jarenlange ervaring met werknemers die zich arbeidsongeschikt hebben gemeld. Ze weten precies wat voor mogelijkheden er bestaan om iemand aan het werk te houden. Onze bedrijfsartsen kijken altijd naar iemands mogelijkheden, níet naar zijn/haar beperkingen. Soms moeten werkzaamheden of de werktijden worden aangepast, soms is een hulpmiddel - een ander bureau, aan anti rsi-muis - de oplossing.

Verzuimbegeleiding vs. Reïntegratiebegeleiding

Verzuimbegeleiding en reïntegratiebegeleiding liggen dicht bij elkaar. In beide gevallen gaat het om zieke werknemers die weer aan het werk worden geholpen. Zowel bij verzuimbegeleiding als bij reïntegratiebegeleiding gaan wij oplossingsgericht te werk. Of mensen nou langdurig thuis zitten of nog maar net; we zoeken altijd naar praktische oplossingen om ze weer aan het werk te helpen.

Bedrijfsarts + behandelteam paraat

Een bedrijfsarts kan de reïntegratiebegeleiding van een werknemer niet altijd in zijn eentje doen. Bij psychische klachten is een psycholoog of maatschappelijk werker vaak onmisbaar. Soms wordt er zelfs een heel team deskundigen ingezet bij de reïntegratie van een werknemer, een providerboog. Met ons netwerk maken we voor u een providerboog op maat. Bestaande uit specialisten die stuk voor stuk begrijpen dat niet thuis zitten maar wérken belangrijk is voor het herstel van een werknemer.

Uw reïntegratietraject verzekerd?

De bedrijfsartsen van Evia mogen zieke werknemers doorverwijzen. Dit biedt financiële voordelen! Reïntegratietrajecten kunnen dan worden betaald door de zorgverzekering. Verder kunnen we zelfs meerdere particuliere reïntegratietrajecten voor u laten subsidiëren.

Meer weten over reïntegratiebegeleiding?

Oorzaken van verzuim

Driekwart van de ziekmeldingen heeft een andere oorzaak dan ziekte. Onze bedrijfsartsen herkennen die en helpen werknemers snel weer aan het werk.

Zelfstandige bedrijfsartsen

De bedrijfsartsen van Evia zijn zelfstandig én geregistreerd. U krijgt geen standaardprocedures maar maatwerk van capabele bedrijfsartsen.

Zieke werknemer duur

Een zieke werknemer kan een werkgever tot 350 euro per dag kosten. Een snelle reïntegratie is dus geen overbodige luxe. Wij kunnen daarbij helpen.

Vraag? Bel ons op 06 - 43 26 4042 of stuur een e-mail